Medische Basiskennis

Dé opleiding voor Natuurgeneeskunde in Nederland

Medische basiskennis geïntegreerd in de opleiding

Op de NAVN wordt de medische basiskennis als een geïntegreerd onderdeel van het curriculum gegeven. Hierdoor leer je deze kennis direct in je natuurgeneeskundig denkkader in te passen. Ook zijn de lessen erop gericht dat je de kennis ook echt kunt gebruiken in de praktijk, zodat het een zinvol gedeelte van je studie wordt.

In de eerste drie jaar leer je hoe het gezonde lichaam in elkaar zit en werkt: de anatomie en fysiologie. Geleidelijk krijg je daarbij ook steeds meer pathologielessen (ziekteleer). In de laatste twee jaar krijg je alleen nog pathologie.

Anatomie en fysiologie

Hoe meer je leert over de werking van het menselijk lichaam, hoe meer je gaat zien hoe alles met alles samenhangt en samenwerkt. Om dit over te brengen aan de studenten worden er diverse werkvormen ingezet om de droge stof van de anatomie en fysiologie tot leven te brengen. Leven is beweging en pas als iets leeft kan het ook een werkelijk opbouwende werking hebben. Dit geldt zeker ook voor het overbrengen van lesstof anatomie en fysiologie.

Het tot leven brengen wordt gedaan met behulp van filmpjes, opdrachten met een maatschappelijk context en veel voorbeelden uit de praktijk. En omdat onze docent zelf een goed lopende praktijk heeft, wordt er veel gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden om de stof te verduidelijken.