Deelnemers gezocht voor een kosteloze behandeldag- of cyclus in onze stagepraktijk!

Onze opleiding voor Natuurgeneeskunde in Nederland

Wil je weten wat je zelf kunt doen om gezonder te worden? Wil je adviezen ontvangen t.a.v. je voeding, leefstijl, welke kruiden je zou kunnen gebruiken en nog veel meer? Wil je lichaamsgerichte behandelingen ontvangen, persoonlijk op jou afgestemd? Wil je jouw klachten beter begrijpen? En sta je open voor een andere kijk hierop? Meld je dan aan als deelnemer voor onze stagepraktijk.

Er zijn twee mogelijkheden om begeleiding te ontvangen bij ons in het behandelcentrum:

 • Optie 1: als patiënt voor een natuurgeneeskundige behandelcyclus
 • Optie 2: als deelnemer voor 1 dag. Samen met je partner, vriend(in), kind of ouder komen kan ook! 

Optie 1: Als patiënt voor een natuurgeneeskundige behandelcyclus

Je komt als patiënt in totaal drie keer naar het behandelcentrum. De eerste keer neemt een student een intake (vraaggesprek/anamnese) bij je af. Daarna zijn er nog 2 vervolgconsulten om de ingezette behandeling te evalueren.

Via een cameraverbinding kijken ongeveer zes studenten en de stagedocent in een andere ruimte met je mee. De student zal ook naar je ogen, houding en gelaat kijken (de natuurgeneeskundige diagnostiek). Dit intakeconsult duurt anderhalf tot twee uur. Na maximaal twee weken ontvang je het behandelplan. Dit behandelplan is door de stagedocent goedgekeurd. Er kunnen kruiden geadviseerd worden, maar ook bijvoorbeeld een Bachremedie of voedingsadviezen gegeven worden, of een combinatie hiervan. Ongeveer zes weken na het eerste consult kom je langs voor het vervolgconsult. Tijdens dit consult spreek je met dezelfde student en evalueer je wat de therapie heeft gedaan. Tevens krijg je een uitgebreide uitleg over jouw constitutie, je irisfoto’s en hoe je gezonder kan worden. Er wordt eventueel een lichaamsgerichte behandeling gegeven, dit kan bijvoorbeeld een massage zijn. Vervolgens krijg je een nieuw advies mee voor de komende periode. Daarna kom je voor de laatste keer naar het behandelcentrum om het vervolg te bespreken. De 2 vervolgconsulten duren ongeveer 1 uur. Mocht je hierna nog verder willen met een natuurgeneeskundige behandeling, dan verwijzen we je naar een collega in de buurt.

Wil je je aanmelden als deelnemer voor een natuurgeneeskundige behandelcyclus? Meld je dan aan met deze optie als deelnemer voor onze stagepraktijk.

Samengevat:

 • Je komt drie keer naar de stagepraktijk/behandelcentrum
 • Je ontvangt een natuurgeneeskundige behandeling met leefstijladviezen, voedingstips, kruidenvoorschrift en/of een Bachremedie.
 • De behandeling is gratis, voor de kruiden betaal je aan de leverancier (ongeveer € 20,-)
 • Professionele begeleiding van onze docenten Natuurgeneeskunde
 • Locatie: Zaltbommel in Watletjenu
 • Doelgroep: Voor iedereen met gezondheidsklachten  of gezondheidsvragen
 • Het behandelcentrum is open op vrijdagen
 • Een unieke ervaring! Je ziet onze studenten uit het vierde of vijfde leerjaar aan het werk

Optie 2: Deelnemer voor één dag 

Je komt als patiënt een hele dag naar ons praktijkleercentrum en maakt kennis met het natuurgeneeskundig traject. De dag is gesplitst in twee delen.

In een deel neemt een student onder begeleiding van een docent (en in het bijzijn van maximaal zes andere studenten) een consult (anamnese) bij je af. In het andere deel maak je kennis met de natuurgeneeskundige diagnostiek. Een student kijkt onder begeleiding van een docent (en in het bijzijn van maximaal zes andere studenten) naar je houding, bindweefsel van je rug, gezicht en ogen. Je bent erbij als een deeldiagnose gesteld wordt. Je krijgt vervolgens van een student een korte lichaamsgerichte behandeling, zoals bijvoorbeeld een massage. Deze dag ontvang je ook leefstijladviezen en voedingstips. De foto’s die van je ogen zijn gemaakt, worden later gemaild.

Wil je een vervolg op deze dag en starten met een natuurgeneeskundige behandeling? Dat kan, je wordt dan begeleid door onze ouderejaars studenten in het behandelcentrum. Zie daarvoor de informatie hierboven over ‘patiënt voor een natuurgeneeskundige behandeling’. Wil je deelnemen aan deze dag en kennismaken met het natuurgeneeskundig traject? Meld je dan aan met deze optie als deelnemer voor onze stagepraktijk.

Samengevat:

 • Je komt een hele dag naar de stagepraktijk
 • Je ontvangt leefstijladviezen en voedingstips
 • Je krijgt een lichaamsgerichte behandeling
 • Deelname is gratis
 • Professionele begeleiding van onze docenten Natuurgeneeskunde
 • Locatie: Zaltbommel in Watletjenu
 • Doelgroep: relatief gezonde mensen, aankomend studenten, geïnteresseerden in de natuurgeneeskunde
 • Stagepraktijk is op vrijdagen
 • Een unieke ervaring! Je ziet onze studenten uit de eerste vier leerjaren aan het werk.

Aanmelden?

Wil je je aanmelden als patiënt voor de stagepraktijk Natuurgeneeskunde? Meld je dan aan als deelnemer voor onze stagepraktijk. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.