Esther Tenhagen – Natuurgeneeskunde

Onze opleiding voor Natuurgeneeskunde in Nederland

Esther is een spontane, ervaren en gedreven therapeut en docent. Studenten zijn enthousiast over haar omdat ze passie uitstraalt voor het vak,  ingewikkelde zaken heel beeldend kan uitleggen en hen uitnodigt kritisch na te denken. Esther doceert Natuurgeneeskunde aan verschillende opleidingen. Ze heeft een reguliere onderwijsbevoegdheid om op MBO en HBO les te geven. Tevens heeft ze diverse opleidingen in de Natuurlijke Gezondheid opgezet en vorm gegeven.

Daarnaast heeft ze haar eigen praktijk als natuurgeneeskundige en acupuncturist en is ze lid van de beroepsvereniging NWP.

Esther is medeauteur van het boek ‘En Simpel en Complex’ waarin het denk- en kennissysteem van de vier natuurkwaliteiten (Warm, Koud, Droog en Vocht) de schakel is om mensen en de oorzaak van hun klachten in beeld te brengen. Het geeft  inzicht welke beweging er nodig is om gezond te worden en hoe deze beweging vertaalt kan worden naar je voeding, je leefwijzen en je keuze voor therapie.

Anders kijken, meer zien!


Esther Tenhagen
heeft sinds 2001 een praktijk in de natuurgeneeskunde, fytotherapie en acupunctuur en is vanaf 2005 als docent natuurgeneeskunde werkzaam aan diverse hogescholen. Esther heeft, samen met andere docenten, het denk- en kennissysteem van de vier natuurkwaliteiten methodisch uitgewerkt. Tevens heeft ze diverse opleidingen in de natuurlijke gezondheid opgezet en vorm gegeven. Esther schrijft ook regelmatig artikelen. Lees hier het artikel ‘Menstrueren is gezond’ dat zij samen met Renée Koenders schreef voor het tijdschrift L’even.

 

Wat zeggen studenten over Esther

“De lessen van Esther heb ik als enorm inspirerend en verrijkend ervaren. Niet alleen op het vlak van de natuurgeneeskunde heb ik veel geleerd, ook voor mijn eigen ontwikkeling zijn de lessen belangrijk geweest. Ik vind Esther een erg goede docente, met de rust en wijsheid die zij uitstraalt”                                                                                                                                                                                                                                                        Marlies Kooijman