Irma van Dort – LGW

Onze opleiding voor Natuurgeneeskunde in Nederland

Zo’n dertig jaar geleden ben ik afgestudeerd aan de dagopleiding voor natuurgeneeskunde in Hilversum. Sinds die tijd heb ik een praktijk voor natuurgeneeskunde: Ouroboros-natuurlijk en geef ik al meer dan 20 jaar les aan verschillende opleidingen in het vak natuurgeneeskunde

Ik vind het heel interessant om mensen te begeleiden op hun levensweg en meer bewustzijn te creëren over hoe ze in het leven staan. Door de inzichten die ontstaan tijdens de consulten, zie ik dat ze zelf meer gezondheid kunnen creëren. En dat is toch waar het om gaat…je gezondheid in eigen beheer kunnen hebben.  Ik gebruik naast de anamnese, het lichaam als diagnostisch instrument. Er valt veel af te lezen aan de houding, de buikvorm, het gelaat, de bindweefsel structuren, voeten etc.

Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in lichaamsgerichte technieken om gezondheid te bevorderen, zoals vele verschillende vormen van massage, bindweefselbehandelingen, hydrotherapie etc.

Na zoveel jaar blijft het vak me nog steeds boeien. In de loop der tijd ben ik me gaan ontwikkelen in verschillende disciplines, waarbij toch telkens weer de natuurgeneeskunde de basis is van alles wat ik neerzet.

Op de NAVN geef ik les in het vak Lichaams Gericht Werk. Hierin leer ik studenten verschillende diagnostieken om tekens af te lezen aan gelaat, bindweefselstructuren, voeten, houding en buikvorm. Daarnaast leren ze vele verschillende lichaamsgerichte technieken, zoals lichaamsmassage, ontspannen voetmassage, gezichtsmassage, bindweefseltechnieken, schröpfen en is er een praktijkweekend waarin we diep ingaan op reiniging vanuit de natuurgeneeskunde.