Leonie Scheutjens – Iriscopie

Onze opleiding voor Natuurgeneeskunde in Nederland

Leonie Scheutjens is docent irisdiagnose / iriscopie.

Zij heeft een praktijk voor natuurgeneeskunde sinds 2014 en geeft les sinds 2015.

Om holistisch te werken is het noodzakelijk om feiten te verzamelen en deze puzzelstukjes op de juiste plaats te leggen, dit is de passie van Leonie.

“Ik ben bijna 20 jaar werkzaam geweest binnen de tandheelkunde, maar steeds bleef ik vastlopen, keer op keer een opleiding extra volgen om op die manier meer te kunnen halen uit mijn werk. Maar het denken in vaste protocollen waarin iedere patiënt op dezelfde manier wordt benaderd, was voor mij onbegrijpelijk en stond mij steeds meer tegen. Een mens is meer dan alleen een fysiek lichaam (of een deel daarvan), de mens hoort op alle niveaus bekeken te worden in de omgeving waarin iemand leeft.

Het geeft zoveel voldoening om iemand als geheel te kunnen zien, met de 4 natuurkwaliteiten als leidraad, waar zowel de patiënt als ikzelf houvast heeft, om daadwerkelijk te zien dat iemand als geheel gezonder wordt, zonder dat daarbij enkel aan het wegnemen van symptomen gedaan wordt.

Iedere keer weer is het een uitdaging om alle feiten te verzamelen en alle puzzelstukjes op de juiste plaats te leggen, nooit is het saai! Persoonlijk denk ik dat dit is waar veel mensen naar op zoek zijn, dat zij gezien worden en dat zij voelen dat ze daadwerkelijk weer vitaler worden.

Het mooie van natuurgeneeskunde is tevens, dat er meerdere ingangen mogelijk zijn, of soms combinaties hiervan, en dat je als therapeut hierbij je eigen kwaliteiten optimaal kunt inzetten.

Dit is een vak wat nooit verloren mag gaan, dat is voor mij de reden dat ik met veel passie en liefde het vak uitdraag voor de klas!”