Marianne de Neve – MBK

Onze opleiding voor Natuurgeneeskunde in Nederland

“Mijn drijfveer is fascinatie voor het leven, in al zijn facetten”

Een rode draad in mijn leven is “fascinatie voor het leven”. Dit heeft mij er allereerst tot toe aangezet om biologie te gaan studeren aan de Landbouwuniversiteit Wageningen (tegenwoordig: Wageningen University & Research). Tijdens deze studie kon mijn intellectuele behoefte aan meer kennis gestild worden. Ik heb veel geleerd over o.a. chemische processen in het lichaam, cellulaire structuren, embryologie, naamgeving van organismen en ecologische processen. Maar aan het einde van mijn studie begreep ik nog steeds niets  van dat wat een dier, plant of mens werkelijk levend maakt. Het leven is namelijk niet hetzelfde als receptoren en boodschapperstoffen, een chemisch proces, of de opbouw en werking van een orgaan, het leven is dat wat erachter zit, dat wat alles in beweging zet.

Vanuit de behoefte om meer met mensen te gaan werken ben ik, na een uitstapje in de thuiszorg, natuurgeneeskunde gaan studeren aan de Academie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum. Een fascinerende 6-jarige studie, waarbij er juist wel gekeken wordt naar dat wat alles in beweging zet: de levenskracht, het zelfgenezend vermogen. Ook heb ik geleerd hoe je via de natuurgeneeskunde sturend en ondersteunend de geneeskracht van het lichaam kunt gebruiken. Na mijn afstuderen ben ik begin 2006 begonnen met mijn eigen praktijk, aanvankelijk vooral werkend met fytotherapie en voeding, en sinds 2011 vooral werkend met een energetische genezingsmethode. Door het ontwikkelen van mijn heldervoelendheid heb ik mijn contact met de ons omringende onzichtbare wereld kunnen herstellen. Iets wat mij als mens meer “heel” gemaakt heeft.

Als docent kan ik de unieke combinatie bieden van gedegen kennis van de anatomie en fysiologie van de mens met op de achtergrond een energetisch bewustzijn, waardoor alles in een breder perspectief kan worden geplaatst.