Sandra Terlouw – MBK

Onze opleiding voor Natuurgeneeskunde in Nederland

“Natuurgeneeskunde gaat om verbinden”

Medische basiskennis (MBK) is geïntegreerd in de eerste vier jaar van de opleiding. Het is een essentieel onderdeel om een verbinding met de reguliere gezondheidzorg te kunnen maken. Deze verbinding maak je door dezelfde taal te spreken, elkaars visie op ziekte en gezondheid te respecteren, de grenzen van je vakgebied te erkennen en te weten hoe de reguliere gezondheidszorg werkt.

MBK is geen gemakkelijk deel van de opleiding, net als alle andere vakken. In het totale curriculum geldt, het geheel is meer dan de som der losse onderdelen: je hebt ook dit deel nodig om de rest te kunnen leren. Ik wil jullie laten ervaren dat het, mede daarom, een heel leuk vak is.

Ik ben Sandra Terlouw, natuurgeneeskundig therapeut en docent MBK-anatomie/fysiologie. Jarenlang werkte ik in een praktijk voor fysiotherapie, maar ik wilde meer doen voor mensen en hun lichamelijk welzijn. Naast diverse scholingen binnen de fysiotherapie en modules osteopathie, ontwikkelde ik mijn inzichten verder via een studie (orthomoleculaire) voedingsleer. En na het afronden van de 5 jarige opleiding voor natuurgeneeskunde ontdek ik dat er nog veel meer mogelijkheden zijn voor structurele verandering in je gezondheid. Ik heb sinds 3 jaar een praktijk in Amersfoort.

Bij anatomie en fysiologie gaat het om begrijpen dat het menselijk lichaam is opgebouwd uit verschillende losse onderdelen die continue met elkaar in verbinding staan. Hoe werken deze losse onderdelen? En hoe werken ze samen? Leer begrijpen dat wanneer er op plek A iets verandert, dit gevolgen heeft voor het hele lichaam. Het helpt je in je vakmanschap als je deze verbindingen kan opsporen, herkennen, kan begrijpen en uitleggen.

Studeren op NAVN gaat om verbinden. Ik wil me met jullie verbinden om samen onze kennis te vergroten en te verdiepen. Om met elkaar het vak natuurgeneeskunde in Nederland goed op de kaart te zetten en te laten zien hoe deskundig wij zijn.