Selma Bijl – Bachbloesemtherapie

Onze opleiding voor Natuurgeneeskunde in Nederland

Het VAKBLAD NATUURLIJKE & INTEGRALE GEZONDHEIDSZORG presenteert in haar mrt/apr nummer van dit jaar een uitstekend artikel van Selma Bijl en Renée Koenders met als titel ‘De pijlers van de Natuurgeneeskunde’. Natuurlijk is het volledige artikel hier te lezen. VNIG_0219 Selma Bijl en Renee Koenders 38-43

.

Ik ben docent Bachbloesems en stagebegeleider aan de NAvN

Ik heb sinds 1993 een eigen praktijk in acupunctuur en natuurgeneeskunde en ben 20 jaar docent/stagebegeleider.

Al van jongs af aan heb ik interesse in de natuur en de gezondheid van anderen. Zo kwam ik op mijn 18e terecht op de Academie voor Natuurgeneeskunde. Hier heb ik gevonden waar ik naar op zoek was; mensen met natuurlijke middelen ondersteunen in hun weg naar gezondheid. Ook tijdens mijn studie psychologie heb ik me verdiept in de relatie tussen de psyche en het lichaam. Juist psychosomatische en somato-psychische klachten hebben mijn belangstelling. Ik zie ziekten als een uiting van een verstoring in het lichaam. Deze verstoring kan op alle niveaus plaatsvinden, dat betekent fysiek, sociaal-emotioneel of mentaal.

Het werken met natuurlijke geneeswijzen geeft mij veel voldoening. Ik zie elke keer opnieuw in mijn praktijk wat deze holistische manier van werken aan mensen op het gebied van gezondheid, welzijn en ontwikkeling kan brengen.

De kennis die ik met mijn 25 jarige praktijkervaring heb opgedaan, geef ik graag door! Zo heb ik jarenlang gewerkt in de stagekliniek voor natuurgeneeskunde in Hilversum/Utrecht, daarnaast ben ik gaan lesgeven in Bachbloesemtherapie. Een bijzonder vak want zowel het psychologische als het natuurgeneeskundig werken en denken zijn belangrijk en de 4 Natuurkwaliteiten verbinden deze 2 richtingen heel mooi. De studenten waarderen mij om mijn enthousiasme voor het vak en de praktijkvoorbeelden die ik erbij geef.

In 2012 heb ik de post-HBO didactische vorming afgerond aan de TU Twente.

Een andere passie van mij is yoga en meditatie. Ik verzorg yoga en meditatielessen bij Yoga Zeist West

www.natuurgeneeskundigedriebergen.nl

Selma op LinkedIn: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6520703204450140160/?fbclid=IwAR3VnnRy8C6YsP514FOnFP_MAlWB2EbQl2rJtKk33Pzeq4ZbXUPewPIqLY8