Knoflook tegen verkoudheid

Onze opleiding voor Natuurgeneeskunde in Nederland

Al millennia hebben mensen vertrouwd op de werking van knoflook om infecties buiten de deur te houden, hun energie op peil te houden, hun hart te ondersteunen en om hun eten te kruiden. Knoflook wordt al zo lang door mensen gecultiveerd dat we niet meer precies weten waar en wanneer de eerste cultivatie van knoflook plaats vond; wellicht in Azië of het oude Persië.

De 5000 jaar oude Summirische kleitabletten maken al melding van de medicinale en eetbare eigenschappen van knoflook en we weten dat het ook in het oude Egypte en Griekenland als medicijn werd gebruikt.

Maar waarom is knoflook zo populair. In dit, overigens Engelstalige artikel, van Rosalee de la Forêt, gaat ze daar dieper op in. Rosalee de la Forêt is directeur van Learning Herbs en de auteur van de bestseller “Alchemy of Herbs: Transform Everyday Ingredients Into Foods & Remedies That Heal.” Ze is als herbalist geregistreerd bij het Amerikaanse herbalisten guilde.

Het volledige artikel kun je hier lezen