Kosteloos bijles

Onze opleiding voor Natuurgeneeskunde in Nederland

Studeren aan de NAVN betekent dat wij als docententeam ons best doen om jou als student naar de eindstreep te brengen. Omdat het halen van die eindstreep onder druk stond krijgen de huidige tweedejaars op 25 juni aanstaande kosteloos bijles van Esther Tenhagen (straks gewoon weer docent Natuurgeneeskunde aan onze opleiding).

Op verzoek ga ik dieper in op een aantal orgaansystemen. Deze dag gaan we het hebben over oa. de urinewegen. Dat emotionele stress het hart kan verzwakken is wetenschappelijk bekend (http://www.trouw.nl/home/zwaar-verlies-vergroot-kans-op-hartinfarct~a6b66455/). Zo zouden de nieren en de blaas belast kunnen worden door oude trauma’s en angsten maar dat is erg vaag dus hoe zit dit dan precies? En hoe verhouden het hart en de urinewegen zich dan tot elkaar? We gaan ook praktisch aan de slag met versterkende oefeningen en het duiden van al aanwezige kennis in een breder perspectief. We kijken hoe het functioneren van de orgaanstelsels je helpen om een temperament te duiden en hoe dit beweegt in het assenstelsel van de 4 natuurkwaliteiten. 

Er zijn twee hele valide redenen om bij deze dag aanwezig te zijn: Het belooft zonder meer een hele interessante dag te worden die veel inzicht biedt. Bovendien telt deze dag mee bij je aanwezigheidsuren van dit studiejaar.