Medische accreditatie

Onze opleiding voor Natuurgeneeskunde in Nederland

Medische basisvakken: Vertrouwde kwaliteit in een nieuw jasje

Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan de CPION accreditatie van de Medische Basiskennis voor de nieuwe opleiding. De allernieuwste PLATO eisen van maart 2019 zullen daarin verwerkt zijn, de opleiding zal dus volledig up-to-date en actueel zijn.
Wat is er nieuw? Er komt onder andere extra aandacht voor de SOLK. Dit zijn de Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten. Aandoeningen die door regulier medisch onderzoek niet verklaard kunnen worden, maar wel reëel aanwezig zijn. Een mooie kans dus om de SOLK niet alleen vanuit een regulier medisch oogpunt te benaderen, maar ook met een holistische bril naar deze aandoeningen te kijken.  MBK en Natuurgeneeskunde kunnen zo prachtig in elkaar overgaan.

Verder zal er in het programma rekening worden gehouden met de wensen van studenten:
De anatomie en fysiologie van een onderwerp zullen direct aansluitend gevolgd worden door de bijbehorende pathologie. Er is dus direct een aansluiting tussen theorie en praktijk.
Ook vaak gehoord als wens: minder onderwerpen per toets en kleinere toetsen. Ook deze wens zal in het programma verwerkt worden.

En dat alles natuurlijk met behoud van de vertrouwde kwaliteit. Niet alleen het minimale zal worden aangeboden, maar er is gekozen voor het optimale. Voldoende kennis om straks met een gerust en vertrouwd gevoel aan de slag te gaan, waarbij de student kennis opdoet die in de praktijk zinvol en toepasbaar is. 

Diepgang, leuke lessen, een duidelijke link naar de praktijk en gegeven door gedreven docenten. Daar wordt aan gewerkt!

Marianne de Neve-Annema