Namens therapeuten: Arianne van der Ende

Onze opleiding voor Natuurgeneeskunde in Nederland

Ik ben Arianne van der Ende, 40 jaar en in 2019 afgestudeerd als eerst lichting van de NAVN. Daarvoor ben ik in 2005 afgestudeerd in Talen en Culturen van Indiaans Amerika. In de tussentijd heb ik in Mexico, Spanje en Nederland gewoond en werk gedaan wat voor handen was en wat ik kon combineren met mijn gezin. 6 jaar geleden voelde ik dat het tijd was om het pad in de slaan naar wat voor mij zin en betekenis heeft in het leven. Ik heb een sterk gevoel dat de natuur ons alles geeft om in balans en gezond te zijn en te blijven, alleen is het wel zaak om te weten dit te herkennen en in te zetten. Daarbij ben ik ervan doordrongen dat we de dingen anders moeten gaan doen hier op Aarde, een andere manier van helen kan hiertoe bijdragen. Zo ben ik Natuurgeneeskunde gaan studeren. Eerst op de HvNA, via Instituut CAM uiteindelijk bij de NAVN. De opleiding voelde als thuiskomen, ik heb genoten van de studie, de kennis en de contacten.

Een gevoel van verbondenheid heeft ervoor gezorgd dat ik de docenten ben gevolgd op hun pad van de NAVN. Nu dat ik ben afgestudeerd en als beginnend therapeut langzaam aan de weg timmer, vind ik het fijn dat ik een bijdrage kan leveren aan de coöperatie. Het concept hiervan spreekt me aan. Samenwerken aan het op de kaart zeggen van ons mooie beroep, staand op de schouders van de reuzen voor ons en onderwijl zelf verder bouwend. Ik vind het belangrijk dat er een plek is waar therapeuten elkaar kunnen vinden en alles wat ze bezig houdt kunnen delen, dat wat ze nodig hebben kunnen halen en dat wat ze te geven hebben kunnen brengen. Ik zet me er graag voor in om dit te faciliteren en tot bloei te laten komen.