Namens therapeuten: Cindy Paudyal

Onze opleiding voor Natuurgeneeskunde in Nederland

Ik ben sinds 2018 als docent bachbloesems en fytotherapie voor de 1e en 2e jaars aan de NAVN verbonden; de enige opleiding waarin het leren van de constitutionele natuurgeneeskundige behandeling centraal staat. Deze kwaliteiten mogen natuurlijk niet verloren gaan!
Dat is ook  mijn motivatie geweest om ja te zeggen, toen ik gevraagd werd voor een rol in het bestuur. Zo kan ik een bijdrage leveren aan het zelfstandig worden van de NAVN. 

Cindy Paudyal; namens de therapeuten

Vanuit mijn therapeutschap weet ik hoe belangrijk het is om na het afstuderen “een vangnet” te hebben. Collega’s om raad kunnen vragen via een appgroep en intervisie met collega’s die ook volgens de vier natuurkwaliteiten werken. Maar ook nuttige nascholingen kunnen volgen die aansluiten bij onze kennis en de nodige verdieping opleveren. Dit is nu soms nog behoorlijk zoeken. Het platform van de vier natuurkwaliteiten maar ook de Coöperatieve NAVN spelen hier een belangrijke rol in.

Als therapeuten vangen we signalen op vanuit het werkveld; waar is behoefte aan? En hoe kunnen we de opleiding nog beter laten aansluiten op de praktijk, daarin meenemend wat starters (onze huidige studenten straks) tegenkomen?

Hoe mooi is het niet dat in de coöperatie zowel docenten, studenten en therapeuten vertegenwoordigd zijn met als motto: met, voor en door elkaar. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij!