Opleiding Natuurgeneeskundig Therapeut

Onze opleiding voor Natuurgeneeskunde in Nederland

Natuurgeneeskundig Therapeut: Opleiding Natuurgeneeskunde: Therapeut en Client

Gezondheid centraal, niet ziekte

Bij de NAVN volg je de opleiding Natuurgeneeskundig Therapeut. De opleiding duurt 5 jaar zodat je aan het einde van die vijf jaar ook alle kennis en skills bezit die je nodig hebt om een succesvolle praktijk te starten. Al in het laatste jaar van de opleiding ga je, onder supervisie van de docenten, starten met je eigen praktijk. Na de opleiding Natuurgeneeskundig Therapeut kun je direct lid worden van de beroepsvereniging, waardoor je consulten onder de aanvullende verzekering ook (deels) vergoed worden. Dit is voor kortere opleidingen vaak niet mogelijk zonder dat je eerst nog extra aanvullende opleidingen doet. Wat een fijn gevoel om te weten dat je met je diploma Natuurgeneeskundig Therapeut ook echt iets kunt!

In de opleiding word je vanaf dag 1 getraind in ‘gezondheid’. Hoe je de gezondheid kunt herkennen, verbeteren en vooral ook blijvend kunt verbeteren. Dit is een wezenlijke andere benadering dan wanneer de ‘ziekte’ centraal staat. Je kunt alles leren over ziekte en ziektes, maar als je niet weet hoe je gezondheid moet beoordelen wordt het lastig om mensen ‘beter’ te maken. Immers is gezondheid méér dan alleen de afwezigheid van ziekte.

Daarom leer je in de opleiding Natuurgeneeskundig Therapeut hoe je de gezondheid kunt beoordelen aan de hand van lichaamsgerichte diagnostiek, voeding- en gedragskeuzes. Je leert wat er nodig is om de gezondheid op peil te houden. Je leert wat je kunt doen om gezondheid te verbeteren en hoe je dit kunt meten en inzichtelijk kunt maken voor je patiënt.

Wil je lezen waar je voor kiest als je kiest voor een opleiding tot Natuurgeneeskundig therapeut aan de Nederlandse Academie voor Natuurgeneeskunde?  Lees dan hier verder!