Complete opleiding iriscopie schooljaar 2021 – 2022

Onze opleiding voor Natuurgeneeskunde in Nederland

Deze éénjarige volledige opleiding iriscopie is een uitgebreide bijscholing uitermate geschikt voor iedere therapeut die vanuit een holistische visie zijn of haar cliënten behandeld. Daarnaast is deze cursus zeker geschikt voor therapeuten vanuit een regulier werkveld, als er een behoefte is ontstaan voor een andere visie t.a.v. behandeling van cliënten. Of voor therapeuten die graag een complete opfriscursus willen met uiteraard de moderne update van de afgelopen jaren!

In deze éénjarige opleiding leer je alle informatie die te vinden is in de iris, zowel in de praktische vorm als de theorie. Je hebt dan alle inzichten als het gaat om wat genotypisch is en wat fenotypisch is. Uiteraard leer je het meest belangrijkste aspect, om deze factoren met elkaar te verbinden zodat het proces wat gaande is in jouw cliënt in kaart te brengen, op alle niveaus binnen de holistische denkwijze. De ogen liegen niet!
Leuk artikel zie http://iriscopieopleidingen.nl/

Met iriscopie heb je een diagnostisch middel in handen, wat heel waardevol is t.a.v. het opstellen van het behandelplan, maar zeker om het je behandeling te kunnen toetsen!

Het is een opleiding waarin zowel de theorie als de praktijk ruimschoots aan de bod komt. Naast de lesdagen is het noodzakelijk om zelf aan de slag te zijn met de stof om het eigen te maken en toe te kunnen passen in jouw praktijk.

Lesdagen zijn op donderdagen:
16-09-2021, 07-10-2021, 28-10-2021, 18-11-2021, 09-12-2021, 13-01-2022, 03-02-2022, 24-02-2022, 17-03-2022, 07-04-2022 en 12-05-2022.

Start van de dag 9:30 uur en einde dag is 16:30 uur.

Lunch mag je zelf meenemen. Als de maatregelen t.a.v. Corona het toelaten kun je eventueel ook lunch kopen in La Cantina, bij WatLetNu.

Vooropleiding:
Voorkeur voor therapeuten met HBO niveau, met medische basisvakken.
Mocht je geen medische basisvakken hebben dan ben je ook welkom, dan krijg je een aanvulling op de literatuurlijst, zodat je dit zelf thuis kunt nazoeken en verdiepen.

Docent:
Leonie Scheutjens, natuurgeneeskundig therapeut. Eigen praktijk, 6 jaar ervaring binnen het docentschap (o.a. natuurgeneeskunde methodiek, iriscopie en MBK).

Kosten:

 • Collegegeld € 1649,00
 • Syllabus en iriskaarten (geplastificeerd) € 70.00 (op de eerste lesdag aanwezig en kunnen dan ook betaald worden.)
 • Aanschaffen Dynolite, digitale microscoop met camera kan eventueel met studentenkorting.
  https://www.dino-lite.eu/index.php/nl/component/k2/item/861-iriscope
  De inschrijving van de opleiding kun je dan aangeven bij de bestelling van de Dynolite.

Locatie:
WatLetJeNu aan de Boschstraat 18 in Zaltbommel
Parkeren / station: https://watletjenu.nl/contact/
Mochten de lessen niet fysiek plaats kunnen vinden, dan is er de mogelijkheid om de live lessen online voort te zetten.

Accreditatie:
Aanvraag loopt bij de KTNO en NWP.
Mocht het nodig zijn om elders een aanvraag te plaatsen, dan kun je overleggen met Leonie of wat de mogelijkheden zijn.

Inschrijven:
Je kunt via het contactformulier onder aan deze pagina inschrijven. Zodra je ingeschreven bent ontvang je z.s.m. bericht. De factuur van het collegegeld ontvang je per mail en kun je overmaken. De factuur van de syllabus en iriskaarten ontvang je op de eerste lesdag waarna je het bedrag kunt pinnen of contact (gepast) kunt betalen.

Minimale deelname is 6 personen, maximale deelnemers rekening houdend met de 1.5 m afstand is 10 personen. Zonder 1.5 afstand dan 14 personen. (Hangt af van de maatregelen van de overheid.)

Vragen?

Neem contact op met Leonie Scheutjens.
Mailadressen: iriscopie@navn.nl of info@iriscopieopleidingen.nl
06 47 86 77 92
  *verplichte velden

  Bevestig hier je inschrijving: