Natuurgeneeskunde

Onze opleiding voor Natuurgeneeskunde in Nederland

De planeet hangt van symbioses aan elkaar

Lynn Margulis

Natuurgeneeskundige  is een prachtig beroep.  En als je dit beroep komt leren aan de NAVN leer je het vanuit de wortels. Vanuit de bewegingen van de natuur die al eeuwenlang door natuurgeneeskundigen aan elkaar  worden door gegeven.  Het eerste dat je leert is dat jij een onderdeel bent van de natuur.  Je staat er niet boven en er niet naast maar je bent onderdeel van een groter geheel. Je vormt een verbinding met dit grotere geheel . De bewegingen van de gehele natuur, vind je terug in jouw natuur.

‘Zo boven, zo beneden’

Op de NAVN leer je het vak vanuit de visie en filosofie van de wortels van het vak, dus niet vanuit een reguliere visie. Dit is een belangrijk gegeven. Je leert waarom het onderdrukken van klachten de gezondheid schaadt. Je leert  om gezondheid als uitgangspunt te nemen en niet de ziekte. Lees hier meer over in dit artikel

Het eerste jaar leer je alles over de visie en filosofie van het vak. Je leert over de 4 natuurkwaliteiten en de 4 pijlers die daarbij horen. Je leert veel over de bewegingen in de natuur en over je eigen natuur. En je leert waarom het voor een natuurgeneeskundige zo logisch is om holistisch te kijken, dat lijf en psyche niet gescheiden bestudeerd moeten worden. Studenten vinden dit een inspirerend jaar.

Vanaf het tweede jaar richt je jouw blik meer en meer op de ander. Hoe beweegt hij? En waarom? Hoe kun je zijn mate van gezondheid bepalen? Vanaf dit jaar heb je al behoorlijk wat kennis van de anatomie en fysiologie. Deze kennis wordt in het vak natuurgeneeskunde holistisch benaderd. Je leert dat het gezond functioneren van bijvoorbeeld de lever, nieren en longen bepalend zijn voor je psychische, sociale en spirituele welbevinden en andersom.

 

 

 

 

http://www.4natuurkwaliteiten.nl