Renske Stevens – Therapeutische vorming

Onze opleiding voor Natuurgeneeskunde in Nederland

Sinds 2018 ben ik als docent Therapeutische Vorming verbonden aan de Nederlandse Academie voor Natuurgeneeskunde en ik ervaar het een groot voorrecht om mijn vak uit te mogen dragen. Om in contact te komen met mensen die graag willen leren op een andere manier te kijken. Want dat is wat we doen binnen de Natuurgeneeskunde. We kijken op een andere, holistische manier naar ziekte en gezondheid.

Binnen het vak Therapeutische vorming kijken we daarnaast vooral naar wie we zelf zijn. Gaan we op zoek naar de kern van onze percepties, overtuigingen en drijfveren. We leren hoe we contact maken, eerst met onszelf en van daaruit met onze omgeving. In de therapeutische relatie ben je zelf het instrument, dus zelfkennis, persoonlijke ontwikkeling en bewustwording staan hier centraal.

Ik geniet van de ontwikkeling die studenten doormaken en hoe ze stapje voor stapje de kijk op zichzelf en het leven verdiepen en vergroten. Verbinding maken met de rijkdom die verscholen ligt in ieder individu. Mijn inspiratie put ik uit contact maken met het wezenlijke. Dit vraagt om mezelf diepgaand te openen en te verbinden met mezelf, mijn medemens, het leven en het pad dat we bewandelen. Ik draag graag kennis over en vind het heel bijzonder om mensen in contact te brengen met zichzelf en inzicht, groei en heling te stimuleren.

Ik heb gestudeerd aan de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde in Bloemendaal en ben erkend Natuurgeneeskundige en aangesloten bij een landelijk erkende Beroepsvereniging voor Natuurgeneeskundigen. Ik heb een praktijk aan huis waar ik cliënten behandel op hun weg naar gezondheid en bewustwording www.zensushealth.nl. Ook begeleid ik regelmatig kuurweken (reinigingsweken/detoxweken) in samenwerking met een team. Naast Natuurgeneeskundig therapeut ben ik tevens opsteller Systemisch Werken en yogadocent met als specialisatie yin yoga.