Vakken en stage

Het is een Symbiose

Alles is Verbonden..

…en zo bieden wij onze vakken ook aan. Wanneer je bij medische basiskennis leert over het spijsverteringsstelsel, leer je tegelijkertijd bij andere vakken de natuurgeneeskundige visie op de spijsvertering kennen, hoe je de spijsvertering kunt herkennen in de ogen en hoe je met kruiden, voeding en lichaamsgericht werk kunt werken met de spijsvertering. Zo is alles verbonden ter ondersteuning van jouw leerproces.

‘De planeet hangt van symbioses aan elkaar’ -Lynn Margulis

Natuurgeneeskunde

Bij de NAVN leer je de natuurgeneeskunde begrijpen vanuit de wortels, vanuit de bewegingen van de natuur die al eeuwenlang door natuurgeneeskundigen aan elkaar worden door gegeven. Het eerste dat je leert is dat jij een onderdeel bent van de natuur. Je staat er niet boven en er niet naast maar je bent onderdeel van een groter geheel. Je vormt een verbinding met dit grotere geheel. Op de NAVN leer je om gezondheid als uitgangspunt te nemen, en niet de ziekte. Je leert waarom het onderdrukken van klachten de gezondheid schaadt en wat dan wel te doen om gezondheid te stimuleren.

‘Om in goede gezondheid te verkeren, moet men in harmonie zijn met zijn ziel’

Bachbloesemtherapie

Dit is de filosofie van dr. Edward Bach, een Engelse arts begin vorige eeuw. Uit bloesems van diverse planten ontwikkelde hij 38 remedies. Elke bloesem staat voor een bepaalde gemoedstoestand. Als iemand niet in evenwicht is, kunnen er klachten ontstaan. De Bachbloesems worden nu wereldwijd gebruikt om individuele gemoedstoestanden weer in balans te brengen.

‘Hoe kun je een nieuwe wereld betreden en verwachten hetzelfde te blijven’

Fytotherapie

Kruiden kunnen het zelfgenezend vermogen van de mens zo aanspreken, dat deze zichzelf weer in balans brengt. Een goede toepassing van kruiden zal er ook voor zorgen dat de mens als geheel sterker wordt. Men wordt dan werkelijk ‘beter’ en leert van zijn ervaringen waardoor hij het middel uiteindelijk niet meer nodig heeft.
Wij werken daarom met fytotherapie altijd op de gehele mens en nooit alleen op de klacht. Door de mens in de basis te versterken, zal ook de klacht verdwijnen. Niet door deze te onderdrukken, maar door de werkelijke oorzaak van de disbalans te verhelpen.

‘Ogen liegen niet’

Iriscopie

Onze ogen zijn het meest ‘oprechte’ deel van ons lichaam. Ze laten onze krachten en kwetsbaarheden zien. Ze weerspiegelen niet alleen hoe we ons voelen, maar vertellen ook hoe het lichamelijk met ons is gesteld. Iedere iris heeft zijn eigen tekens en kleuren. Elk oog is uniek. Uit de patronen en kleuren van de iris kun je lezen met welke potentie je bent geboren, wat je nodig hebt en waar je uitdagingen liggen in dit leven.

‘Het lichaam als vorm van diagnose en behandeling’

Lichaamsgericht Werk

Om te kunnen werken met het lichaam is het van belang om te leren het lichaam te ‘lezen’. Er is veel diagnostische informatie af te lezen van het lichaam. De staat van onze orgaansystemen, onze levenshouding en de dingen die we meemaken zijn allemaal terug te vinden in ons lichaam.
Naast de theoretische kennis over het lichaam zijn we in deze lessen vooral ook veel praktisch bezig, met het lichaam. Hierdoor wordt de lesstof gelijk eigen gemaakt.

‘U moet niet proberen een deel te genezen zonder het geheel te behandelen.’ -Plato

Medische Basiskennis (MBK)

De MBK is verdeeld over vier studiejaren. Kennis van anatomie en fysiologie vormt een basis voor de natuurgeneeskundige vakken en wordt op logische wijze gekoppeld aan de pathologie. Omdat de docenten ook in de therapeutische praktijk werkzaam zijn is er in de lessen veel ruimte is voor casuïstiek. Dit maakt dat de stof direct gaat leven en dus makkelijker opgenomen kan worden.
Het programma is volledig aangepast aan de allernieuwste PLATO eisen (van november 2018-2019) en begint op 1 oktober. Na 4 jaar voldoe je aan de CPION eis van 40 ECT’s voor MBK. 

‘Iemand met zijn schaduw confronteren is hem zijn eigen licht laten zien.’ C.G. jung

Therapeutische vorming

De ontwikkeling tot therapeut vormt een wezenlijk deel van de opleiding en de ontwikkeling tot therapeut gaat hand in hand met de ontwikkeling van je zelf. Jouw persoonlijke ontwikkeling vormt de basis van jouw therapeutische houding. Door in contact te komen met de ander kom je onherroepelijk jezelf tegen. Jezelf leren kennen vraagt om reflectie en bewustwording. Zo kun je als therapeut een zuiver instrument worden.

‘Laat voedsel je medicijn zijn’

Voeding

Voeding moet je doen en ervaren! Er is zoveel geschreven over voeding en er zijn zoveel meningen dat we je graag leren hoe je daar je weg in kunt vinden. Onze ervaring is dat klachten niet blijvend verdwijnen door je gedisciplineerd aan een gezond dieet te houden. Net als medicatie kan ook een dieet onderdrukkend werken. Daarnaast houdt niemand het vol, want het is niet leuk! Om je gezondheid werkelijk te voeden is meer nodig. Je zult de onderliggende oorzaak aan moeten pakken. Dit kun je doen door de behoefte aan ongezonde voeding als deel van de totale zieke mens te zien. Bij de NAVN leer je om precies dié voedingstherapie te adviseren die bij een patiënt past en hem gelukkig maakt.

“Het pad ontstaat, door erop te lopen”

Praktijkonderwijs

Naast de theoretische kennis is het belangrijk om je vaardigheden direct in de praktijk te kunnen oefenen en toetsen. Dan pas kun je het jezelf echt eigen maken.
De NAVN heeft daarvoor twee unieke concepten ontwikkelt. Het Praktijkleercentrum en het Behandelcentrum. Al vanaf het eerste jaar start je in het Praktijkleercentrum, waar je in beschermde omgeving kunt oefenen, observeren en ervaren. In het Behandelcentrum ontwikkel je steeds meer zelfstandigheid en ga je in de latere jaren onder supervisie zelf je eigen patiënten behandelen.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Meer lezen over onze vakken

Wij worden erkend door

Wij zijn geregistreerd door

nl_NLDutch

Free 10 Days

Master Course Invest On Self Now

Subscribe & Get Your Bonus!
Your infomation will never be shared with any third party

Free 10 Days

Master Course Invest On Self Now

Subscribe & Get Your Bonus!
Your infomation will never be shared with any third party

Free 10 Days

Master Course Invest On Self Now

Subscribe & Get Your Bonus!
Your infomation will never be shared with any third party