Blog

De eerste stapjes naar een eigen praktijk

begin
Interview / Ondernemen

De eerste stapjes naar een eigen praktijk

Geschreven door: Liedewij Giri, 4e-jaars student aan de NAVN

De keuze voor deze opleiding was voor mij duidelijk, ik wilde iets gaan doen met Natuurgeneeskunde…maar hoe dat er precies uit ging zien wist ik nog niet. Er waren veel ideeën, maar gaandeweg merkte ik ook dat ik ook nog heel veel behoefte had om aan mijzelf te werken. In de zomer na afronden 2e jaar kwam de reflectie over mijn opleiding toch weer sterker naar voren; wat ga ik precies met deze opleiding doen?

Wat ik zeker wist is dat ik wilde kunnen starten als ik afgestudeerd was. Of eigenlijk; dat ik niet in het 5e jaar nog alles moest doen om dat te realiseren, want afstuderen kost genoeg tijd hoor ik telkens. Dus koos ik ervoor om het groeien in wat ik als praktijk wil in stapjes te doen. Iedere keer als ik een goed idee kreeg vroeg ik mij af wat ik daarvoor nodig had en zo kwam ik bij, voor mij, stap 1: een naam, die ik registreerde, en een paar weken daarna een logo. Dit was de zomervakantie na het 2e studiejaar.

In het 3e jaar begon ik aan mijn registratie bij de KvK. De eerste keer was dat geen geslaagde ervaring. Mijn boekhouder had namelijk gezegd je kunt je gewoon aanmelden. Maar toen ik binnen zat met twee kleine kinderen en moest vertellen wat ik dacht te verdienen en ik heel voorzichtig €50 per maand noemde, werd ik net niet uitgelachen maar wel meteen afgewezen. Een paar maanden later had ik een eerste bedrijfsplan gemaakt en een simpele website, gewoon om een beetje te proeven wat het nu voor mij was. Opnieuw maakte ik een afspraak bij de KvK en heb mijn stoute schoenen aangetrokken, ging alléén en vertelde vol overtuiging dat ik toch wel verwacht €1500 per maand te gaan verdienen in mijn startende praktijk, want ja gezondheid blijft voor iedereen belangrijk toch! En dat ‘mijn praktijk’ er pas over een aantal jaar zou staan hield ik gewoon even voor mijzelf. Het was maar goed dat ik een (oude) website had met een foto van mijzelf erop want mijn bereikbaarheid werd door de KvK wél gecheckt…en hopla, we hebben nog wat gediscussieerd over de registratiecodes, en toen was het rond! Ik blij. Binnen een paar dagen had ik een brief van de belastingdienst… en toen voelde het toch echt serieus. Van mijn boekhouder kreeg ik een gratis boekhoudpakket doorgestuurd van Monybird, waar ik nog niet veel mee heb gedaan. En ééns in het kwartaal vul ik €0 in bij de belastingdienst. Één keer vulde ik €25 in die ik kreeg voor een sessie en moest daarover €4 belasting betalen, dus dat had ik ook weer geleerd. Met mijn KvK inschrijving ben ik naar de beroepsvereniging gegaan, dat is overigens geen voorwaarde, het aantal studie-uren (ECT) is wel van belang. Inschrijven kan na behalen 2e jaar NAVN. Je wordt dan student-therapeut lid. Wat inhoudt dat je alleen onder supervisie mag behandelen.

In de lente begon ik aan een praktijk-studeerkamertje in huis. Eerst de muren opknappen muur, later een kast en toen een gordijntje en een leuke lamp. Ik vind het fijn om mijn eigen energie op een plek neer te kunnen zetten. Er is een hoop te zien, met al mijn studieboeken, plantjes en rekjes oliën, edelstenen en klankschalen. Ik mediteer ook hier. Al is het klein en moet mijn bureaustoel eruit om een massagetafel neer te zetten, alle gesprekken voer ik hier. Ik geloof dat ik op die manier mijn plek vul met de energie die mijn praktijk gaat zijn. En die plek durf ik voor mijn patiënten ook neer te zetten.

In de zomervakantie begon ik aan mijn (nieuwe) website, gewoon simpel onder een hostingpakket. En toen drukte ik per ongeluk op publiceren en stond ze online!!…en dat was toch eigenlijk wel stoer. Ik kon meteen aan vriendinnen vragen wat zij ervan vonden en log zo om de paar maanden in om er weer naar te kijken en verbeteringen aan te brengen. Ik heb nog niet gekozen voor een contactformulier omdat dan de AVG regels van toepassing zijn. Bereikbaar via telefoon of e-mail is voor nu ook prima.

Nu in het 4e jaar heb ik mij voorgenomen visitekaartjes te maken, registratieformulieren maken en aan mijn algemene voorwaarden werken. En veel te oefenen met nieuwe klanten aantrekken…gelukkig zijn wij in het bestuur (de therapeuten) bezig met het Buddyschap te ontwikkelen, zodat je ook straks als lid van de NAVN Coöperatie ook echt met supervisie verder kan. Als ik aan het einde van dit jaar mijn CPION-accreditatie heb dan kan ik ook daadwerkelijk met patiënten aan de slag en kan mij student-therapeutschap omgezet worden tot therapeut-lid. Fijn dat ik bij de NAVN nog een extra jaar oefenen kan met mijn casussen. Een visitekaartje tegen die tijd is dan weer heel handig. Voor het 5e jaar heb ik nog geen plannen…dat hoeft ook niet, want er is al heel veel gedaan 😉….alleen nu nog het 4e jaar !!!!! 😊 Ik vind het niet spannend, het is gewoon superleuk om zelf uit te pakken.

nl_NLDutch

Free 10 Days

Master Course Invest On Self Now

Subscribe & Get Your Bonus!
Your infomation will never be shared with any third party

Free 10 Days

Master Course Invest On Self Now

Subscribe & Get Your Bonus!
Your infomation will never be shared with any third party

Free 10 Days

Master Course Invest On Self Now

Subscribe & Get Your Bonus!
Your infomation will never be shared with any third party