Blog

Ons avontuur is begonnen

1ejaarktwknd2
Interview / Natuurgeneeskunde

Ons avontuur is begonnen

Praktijkweekend eerstejaars in Marry’s Kruidentuin 25 en 26 september 2021
Een beetje verscholen maar gelukkig met een groot bord aangegeven rijden we, carpoolend of alleen, het grindpad op naar Marry’s Kruidentuin. Dit is de plek waar wij, twintig eerstejaars, ons eerste praktijkweekend gaan doorbrengen. Wat gaan we doen? Moeten we boeken meenemen? En welke boeken dan? Voorafgaand aan het weekend wordt er druk geappt. Een ding is zeker: yoga staat in elk geval op het programma, want de yogamatjes moeten mee.
Met pen en papier in de aanslag starten we vol verwachting het weekend. Eerst een rondje namen, want ook voor de docenten Leonie en Rosalie is dat dit jaar een uitdaging vanwege de groepsgrootte. En dan ‘Waarom doe je deze opleiding?’. Het is een vraag die veel losmaakt en waar we uitgebreid de tijd voor nemen. Er volgen mooie, open verhalen met een lach en traan. Ons groepsgevoel vormt zich op een fijne manier: met respect, in harmonie en interesse in elkaar.
We tanken bij door het heerlijke eten dat Marry en haar zoon Alexander voor ons klaarmaken. Ze werken keihard en ondertussen weten ze ons ook nog te inspireren met verhalen over kruiden, zichzelf en deze bijzondere plek. Het is een intensieve eerste dag. We eindigen de dag met het 4-natuurkwaliteiten-spel, en daarna vertrekken we naar het hotel.
Zondagochtend: we gaan vast de yogamatjes uitrollen! Nee hoor, een inspirerend college over natuurgeneeskunde volgt. Onze honger naar meer wordt gevoed en we kunnen eigenlijk niet stoppen met luisteren. Na de lunch volgt een eerste kennismaking met lichaamsgericht werk: elkaars handen en voeten onderzoeken. Het is een relaxte middag tussen alle kruidenplanten met onze blote voeten in het gras en gezicht in de najaarszon. ‘Ontzettend fijn’, ‘veel zin in de colleges’ en ‘geweldig dat we dit met elkaar mogen doen’ is wat er wordt gezegd als we op het weekend terugkijken. En die yogamatjes? Die zijn de auto’s niet uit geweest.
Onze reis op deze opleiding is met dit praktijkweekend écht begonnen. Wat we kunnen verwachten van de komende vijf jaar? Dat is het avontuur dat we aangaan. Net als dit weekend: zonder in beton gegoten programma maar vooral in verbinding met elkaar. Zoals de natuur weet wat goed voor haar is, zo zorgde de beweging van onze groep en onze eigen inbreng voor een geweldige invulling van dit weekend. Dat zal komende jaren niet anders zijn: de energie is los!

Comment (1)

  1. Jessica

    Het was een geweldig weekend die nog lang nazoemt, wie weet wat dit jaar allemaal gaat brengen! 🙂

Comments are closed.

nl_NLDutch

Free 10 Days

Master Course Invest On Self Now

Subscribe & Get Your Bonus!
Your infomation will never be shared with any third party

Free 10 Days

Master Course Invest On Self Now

Subscribe & Get Your Bonus!
Your infomation will never be shared with any third party

Free 10 Days

Master Course Invest On Self Now

Subscribe & Get Your Bonus!
Your infomation will never be shared with any third party