Met meer dan 35 graden was het de heetste dag van het jaar, en deze superstudenten kwamen toch naar de extra les natuurgeneeskunde van Esther Tenhagen. Uit de provincies Friesland, Noord-Holland, Utrecht en Gelderland kwamen ze naar het huis van Ilse Zwartjes, omdat die het meest centraal woont. Iedereen had iets gemaakt voor de lunch. Ilse had een superlekkere Gazpacho gemaakt en deelt het recept hieronder met jullie.
Dank je wel Ilse! En dank je wel Angela voor de organisatie!
Ingrediënten:
1 kg tomaten
1 groene paprika
1 rode paprika
1 ui
1 komkommer
1 teen knoflook
1 blikje tomatenblokjes
¼ tl cayennepeper
½ tl gemalen komijn
4 el wijnazijn
10 el olijfolie
Zout en peper
Bereiding:
Ontvel de tomaten: snij ze kruislings in, leg ze 1 minuut in kokend water en trek daarna het velletje er vanaf. Snij de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes. Doe de tomaten en de rest van de ingrediënten (in stukken gesneden) in een pan en maak alles fijn met de staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe en eventueel wat koud water als je de soep te dik vindt. Laat minimaal een uur in de koelkast staan voor je de soep serveert.
Eventueel garneren met basilicum of fijngesneden groene paprika.
Zoeken
Populaire blogs
Watletjenu, Boschstraat 18,
5301 AD in Zaltbommel
Heerbaan 61
6566 ED, Millingen aan de Rijn
Bereik ons op
Tel.: 06 44350296
Account number Triodosbank:
NL56 TRIO 0379 6798 25