Blog

Holistische droom van een eerstejaars-student

Mike
Coöperatie / Gezondheid / Interview / Natuurgeneeskunde

Holistische droom van een eerstejaars-student

Ontmoet Mike Kortram

“De behoefte om het huidige gezondheidssysteem in Nederland te helpen veranderen naar een meer holistisch, duurzaam en natuurlijk systeem.” 

Ik ben Mike Kortram huidig zit ik in het eerste jaar van het NAVN tot opleiding tot natuurgeneeskundige therapeut.
Mijn route en interesse in deze wereld begon met de opleiding medische laboratoriumtechniek. Met de behoefte naar verdieping in de mens met zijn pracht en drama vervolgde ik de opleiding tot verpleegkundige. Na een aantal jaar, voornamelijk werkzaam als verpleegkundige in de maatschappelijke gezondheidszorg volgde er flink wat levensvragen over mijzelf en de wereld en verliet ik mijn baan en huis om in Azië te reizen. Mijn reis in Azië bracht mij in verbintenis met meerdere gezondheidssystemen en levensfilosofieën. Na bijna 3 jaar rondzwerven kwam ik terug met de behoefte om het huidige gezondheidssysteem in Nederland te helpen veranderen naar een meer holistisch, duurzaam en natuurlijk systeem.

En opeens zat ik in September in de Veluwe, in een vredelievend gehucht in de natuur met mijn nieuwe klasgenoten met uiteenlopende levenservaringen, begonnen aan een nieuwe reis. Ik voel me thuis, verwelkomt, geaccepteerd en de hiaten van het huidige gezondheidssysteem lijken eindelijk te kunnen worden gevuld. Ook de begeleidende docenten met zeer brede achtergronden geven mij een warm en professioneel gevoel. Het was een interessant en intiem weekend welke de start van onze reis heeft verankerd. Kennis, kwetsbaarheid, frustraties en persoonlijke verhalen werden gedeeld, waarnaast we op speelse en praktische manieren de beginselen van ons vak hebben leren kennen. Iedereen leek het weekend met een bevredigend gevoel af te sluiten en deze 5 jarige (levenslange) reis zelfverzekerd aan te gaan.
Het voelt goed om de prachtige reis te zijn begonnen en kan stiekem niet wachten tot de eerste jaren voorbij zijn en ik mijzelf deze prachtige leerweg eigen heb gemaakt. Ik ben eindelijk het ware holisme aan het beoefenen.

 

nl_NLDutch

Free 10 Days

Master Course Invest On Self Now

Subscribe & Get Your Bonus!
Your infomation will never be shared with any third party

Free 10 Days

Master Course Invest On Self Now

Subscribe & Get Your Bonus!
Your infomation will never be shared with any third party

Free 10 Days

Master Course Invest On Self Now

Subscribe & Get Your Bonus!
Your infomation will never be shared with any third party