Blog

Samen sterk met natuurlijke groepsimmuniteit

dryherbs
Fytotherapie / Gezondheid / Natuurgeneeskunde / Weerstand

Samen sterk met natuurlijke groepsimmuniteit

Versterking van je immuunstelsel 
Een sterk immuunstelsel vormt de sleutel in mijn aanpak. Hoe beter je afweer,
hoe minder aantrekkelijk je systeem is voor de effecten van virussen, ook voor het Coronavirus. Besmetting is niet altijd te voorkomen, maar infecties zullen vaak minder heftig verlopen en het herstel komt beter op gang.
Nú aan de slag gaan met het versterken van uw immuunsysteem geeft dus niet alleen een goede basis voor de huidige Coronadreiging, maar ook voor later, als de R weer in de maand komt.


Frederike Otger – NGK therapeut

Natuurlijke vaccins op maat
Door nu te werken aan je eigen immuniteit draag je bij aan de ontwikkeling van groepsimmuniteit. Een therapeut kan je helpen door een kruidenrecept op maat voor je samen te stellen, die jouw afweer op een hoger plan kan brengen. De tinctuur wordt vervolgens aan huis geleverd. De kruiden kun je goed bewaren en in periodes van verminderde weerstand altijd weer gebruiken.

Meer weten over Frederike? https://www.frederikeotger.com/

Wil je leren werken aan natuurlijke (groeps)immuniteit?
Kies voor een studie aan de NAVN in Zaltbommel!

Groepsimmuniteit is een vorm van indirecte bescherming tegen infectieziektes die wordt bereikt doordat een groot deel van een populatie immuun is voor een infectie en deze zich niet of moeilijk kan verspreiden.
Als je kiest voor de NAVN kies je voor een studie, een beroep waar de komende tijd veel vraag naar is omdat we werken aan natuurlijke immuniteit die los staat van een specifiek vaccin tegen een specifiek virus.

Natuurgeneeskundig therapeuten hebben kennis over gezondheid, kennis over het verhogen van de weerstand in het algemeen en kennis over het verhogen van iemands individuele weerstand tot een gezond mens. Gezonde mensen bieden geen voedingsbodem voor virussen, bacteriën, schimmels en andere parasieten. Je leeft dan als het ware in harmonie met je omgeving. Hieronder vind je een film waarin Dr. Zack Bush uitlegt hoe dit zit.

Zo krijgt het werken aan groepsimmuniteit een hele andere definitie.

Klachten en ziekten zijn alarmbellen dat je weerstand verlaagd is. Een virusinfectie is ook zo’n alarmbel. Maar waarom is nou juist jouw weerstand verlaagd? Om daarachter te komen voert een natuurgeneeskundig therapeut bij aanvang van een behandeling een zeer uitgebreid en gedegen gesprek en onderzoek uit. Uit deze informatie wordt een patroon ontdekt waardoor de voedingsbodem voor de ziekte kon ontstaan. Door de voedingsbodem weer gezond te maken verdwijnt de ziekte eigenlijk vanzelf. Vergelijk het met onkruidbestrijding: je kan onkruid met heel veel (ongezonde) middelen bestrijden. Het meest effectieve middel is echter om op die plek planten te laten bloeien die daar horen. Dat is niet op elke grond precies dezelfde plant. In de gezonde natuur zie je juist een heel divers ecosysteem. Net zo heeft ieder mens een eigen voedingsbodem. Hoe je daar een gezond ecosysteem laat groeien leer je op de NAVN!

Op de juiste voedingsbodem kan ook een virus bijdragen aan de gezondheid 
Kijk bijvoorbeeld naar deze film: 
https://www.npostart.nl/dokters-van-morgen/25-05-2020/AT_2128558

Aan de NAVN werken docenten met heel veel kennis over het herstellen van individuele weerstand. Misschien geeft het woord weerstand een verkeerd beeld. Met weerstand  wordt in de natuurgeneeskunde veel meer bedoeld dan een sterk immuunsysteem. Weerstand is de mogelijkheid te reageren en je aan te passen aan je omgeving. En dat is wat iedereen onbewust doet. Als het kouder wordt, kleed jij je anders, heb je meer behoefte aan warmte, warm voedsel en leef je meer binnen, kortom je gedraagt je anders en maakt andere keuzes. Dit is voor een groot deel individueel bepaalt. Als je klachten hebt of ziek bent, ben je vaak onbewust de verkeerde kant op gegaan. Je bent niet meer in staat om te zien welke kant je op moet. Samen met je natuurgeneeskundig therapeut maak je een therapie die je op alle vlakken weer gezond maakt. Lijkt het jou ook leuk om op die manier mensen en de wereld naar een goede gezondheid te helpen, kom dan naar onze open dag op:

20 juni in Zaltbommel!

nl_NLDutch

Free 10 Days

Master Course Invest On Self Now

Subscribe & Get Your Bonus!
Your infomation will never be shared with any third party

Free 10 Days

Master Course Invest On Self Now

Subscribe & Get Your Bonus!
Your infomation will never be shared with any third party

Free 10 Days

Master Course Invest On Self Now

Subscribe & Get Your Bonus!
Your infomation will never be shared with any third party